20.9.2010

SuklaakermakeksitOstin kaupan alelaarista suklaakirjan, josta poimin tämän reseptin. Keksit on tehty alkuperäistä reseptiä varioiden, sillä haluan leipomusteni olevan omaa käsialaani, enkä suoria kopioita jonkun muun töistä.Keksitaikina (n. 30 kpl):

60 g maitosuklaata
3 rkl kuohukermaa
4-5 dl tomusokeria


Lisäksi:

140 g maitosuklaata sulatettuna

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää kerma. Sekoita tasaiseksi. Ota seos pois vesihauteesta ja lisää tomusokeri siivilöiden vähän kerrallaan. Sekoita massaa aluksi haarukalla tai vastaavalla, kunnes se on sen verran kiinteää että voit siirtyä käsin vaivaamiseen.

Taikinan teko osoittautui vähän haastavaksi siinä mielessä että ainesten lisääminen oikeassa suhteessa oli hankalaa. Itselläni lipsahti taikinaan liikaa tomusokeria, minkä takia jouduin lisäämään tilkan kermaa saadakseni murenevasta taikinasta kaulittavaa.Taikinasta pitäisi tulla tälläinen kaulittava pallo. Taikinan kanssa on toimittava nopeasti, sillä se alkaa kuivua välittömästi ja muuttuu murenevaksi, jolloin se vaatii uudelleen vaivaamista tai jopa tilkan kermaa, että siitä saa taas jotain aikaiseksi.

Kauli taikina levyksi kaakaojauhotetulla alustalla. Leikkaa levystä yksi pikkuleipä kerrallaan haluamallasi muotilla. Irroita leikkaamasi pikkuleipä välittömästi ja siirrä se pellille tms. leivinpaperin päälle. Tuoreina pikkuleivät irtoavat vielä siististi ja murenematta.Itse käytin tälläistä sydämenmuotoista pikkuleipämuottia, jonka ostin Ullan Unelmasta.Jätä valmiit pikkuleivät kuivumaan ja kovettumaan. Ohjeessa luki että vähintään 12 tuntia, tai seuraavaan päivään. Itselläni ne taisi kuivua viitisen tuntia, kun en malttanut odottaa. Kävin välillä kääntelemässä niitä.

Sulata loppu suklaa vesihauteessa ja päälystä keksit sillä.Kuvan keksit on päällystetty sulalla maitosuklaalla, pullasudilla eri suuntiin sutimalla. Sudista jäi kiva jälki. Lisäksi osaan kekseistä ripottelin pinkkejä nonparelleja.

Laita valmiit keksit hetkeksi kylmään kovettumaan, että suklaapäälyste jähmettyy.


Vinkkejä:

Voit käyttää mitä vain suklaata tai niiden yhdistelmiä.

Tomusokerina voi käyttää myös mansikkatomusokeria.

Kerman lisäksi  nesteenä voisi kokeilla vahvaa kahvia. (?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...