2.9.2010

Nakkisarvet, juustosarvet ja muunnelmiaNäitä sarvia on todella helppo ja nopea tehdä. Erilaisia muunnelmia voit tehdä mielesi mukaan. Etenkin nakkisarvet maistuvat vauvasta vaariin.


Taikina (16 kpl):

7.5 dl vehnäjauhoja
200 g voita
50 g hiivaa
0.5 tl suolaa
2.5 dl maitoa tai vettä

Emmental-juustoraastetta
kuorettomia nakkeja
ketsuppiaNypi jauhot ja pehmeä voi murusiksi.Liuota hiiva nesteeseen. Lisää neste ja suola voi-jauho -seokseen. Sekoita tasaiseksi. Taikina jää hieman löysäksi. Anna taikinan nousta n. 20 minuuttia.Kun taikina on noussut, kumoa se jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kummastakin osasta pyöreä levy. Jauhoja ei tarvitse hirveästi käyttää, sillä taikina on niin rasvainen että se kyllä irtoaa alustasta.Jaa taikina pitsapyörällä kahdeksaan osaan. Halutessasi voit käyttää taikinapyörää, millä saa koristeellisemman reunan.Levitä palasille ketsuppia. Sitä saa olla aika runsaasti, sillä taikina imee sitä kypsyessään itseensä. Kuvassa näkyvä määrä oli liian vähän. Voit käyttää myös tomaattipyrettä.

Laita nakki palasen leveään päähän ja levitä päälle juustoraaste.

Nakkisarvia voi täyttää haluamillasi täytteillä, sinappi ja kurkkusalaatti sopivat myös näihin hyvin. Myös pekoni kietaistuna nakin ympärille kuulostaa oikein NaMiLtA!

Voit käyttää myös erilaisia nakkeja tai makkaroita; salami, Bratwurst, juustonakit...Rullaa sarvi aloittaen leveästä päästä.Laita sarvet pellille, niin, että tuo 'kärki' jää hieman sarven alle. Näin sarvi ei aukea kohotessaan. Voitele sarvet munalla ja levitä päälle juustoraastetta.

Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.


Juustosarvet:

Sama taikina, samat jutut, mutta:

Täytä sarvet juustolla/juustoraasteella, mikä tahansa käy. Myös Feta, Mozzarella, Ceddar, tuorejuusto tai Aura-juusto.


Tex Mex -sarvet:

Sama taikina, samat jutut, mutta:

Täytä sarvet Taco Spice Mixillä maustetulla jauhelihalla, paprikalla, sipulilla...


Vain mielikuvitus on rajana!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...