10.9.2010

Kotitekoinen mansikkajäätelöKesä tuli ja meni, mutta jäätelöä voi syödä aina!

Ohjeesta tulee n. 1.5 litraa valmista jäätelöä.


Jäätelömassa:

5 dl (2 prk) Valion vaahtoutuvaa mansikkakemaa
4 kananmunaa
1.5 dl mansikkatomusokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g mansikoita
4-5 rkl mansikkatomusokeriaVaahdota mansikkakerma ja laita se jääkaappiin kylmään siksi aikaa kun teet massan loput osat.


Kova valkuaisvaahto
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Vaahdota keltuaiset 1.5 dl mansikkatomusokerin kanssa. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi vaniljasokerin kanssa.Soseuta mansikat 4-5 rkl mansikkatomusokerin kanssa, tai vain osa niistä jos haluat lisätä massaan myös mansikan paloja. Tomusokeria käytin mansikkasoseessa sitomaan ylimääräistä nestettä mikä aiheuttaa jäätelön 'kiteytymisen'.


Valmis jäätelömassa.
Sekoita mansikka-kermavaahtoon varovasti vaahdotetut keltuaiset. Lisää sitten valkuaisvaahto varovasti käännellen.Annostele 1/3 osa massasta rasiaan. Tässä käytetty n. 3 litran vetoista suorakaiteen muotoista säilytysrasiaa. Kaada päälle puolet mansikkasoseesta ja sitten taas jäätelömassaa jne. kunnes olet käyttänyt kaikki ainekset ja päälimmäisenä kerroksena on jäätelömassaa.


Valmis jäätelö menossa pakastimeen.

Laita valmis jäätelö pakastimeen jäätymään ilman kantta. Käy noin tunnin päästä sekoittamassa massaa haarukalla. Vedä haarukkaa rasian päästä päähän ja laidasta laitaan pohjaa myöten. Näin mansikkaraita hajoaa jäätelön sekaan ja massa jäätyy tasaisesti. Uusi tunnin päästä.

Jäätelö on valmis n. 4-5 tunnin jäätymisen jälkeen. Anna sulaa hetki ennen tarjoilua, silloin pallojen pyörittäminen on helpompaa.

Vinkki: kasta jäätelökauhaa kylmään veteen ennen pallon pyöritystä ja tarvittaessa välissäkin. Saat kauniimpia palloja.

Lisäys 14.9.2010: Luin, että jäätelömassa onnistuu parhaiten, kun sen antaa ensin jäätyä tunnin verran ja sitten vetää massan tehosekoittimessa tasaiseksi. Kun siis tuo massan tasainen jäätyminen on kaiken a ja o jäähileettömän jäätelön aikaansaamiseksi.

Anna siis pelkän jäätelömassan jäätyä ensin rasiassa tunnin verran, vedä se tehosekoittimen läpi ja laita vasta sitten rasiaan kerroksittain tuon mansikkaraidan kanssa. Anna jäätyä taas tunti ja sekoita haarukalla, niin että raita hajoaa jäätelömassan sekaan.

1 kommentti:

  1. Näyttää tosi hyvältä!! :P Saat otettua muuten hyviä kuvia :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...