31.8.2010

Chocolate Chip CookiesTälläisen ohjeen olin jemmannut reseptikirjani väliin. Jos törmään jossain hyvältä kuulostavaan ohjeeseen, otan sen aina talteen siltä varalta että ehkä joskus sitä kokeilen. NaMiNaMi!Tässä ohjeessa tutustuin Muscovadon käyttöön. Lähetin mieheni kauppaan ja käskin ostamaan tummaa sokeria. Kumpikaan meistä ei tarkalleen tiennyt mitä se tarkoitti, sillä ohjeessa ei oltu sen tarkemmin asiaa selvitetty. Tätä sieltä sitten tuli ja hyvin toimi. Tarkemmin asiaa tutkittuani selvisi, että tähän reseptiin käy myös tavallinen fariinisokeri ja -ruokosokeri. Lopputuloksen maku vain vähän vaihtelee sen mukaan mitä käyttää.


Taikina (n. 15 kpl isoja keksejä):

150 g voita
1 dl sokeria
1 dl tummaa sokeria (Muscovado-, fariini- tai ruoko-)
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
150g suklaata paloiteltunaVatkaa keskenään pehmennetty voi, sokeri, tumma sokeri ja vaniljasokeri sekaisin. Sekoita joukkoon muna sekä loput kuivat aineet.Paloittele suklaa ja lisää hiput taikinaan. Itse käytin tähän sekä Pandan valko- että tummaa suklaata. Valkosuklaa vain tuppaa sulamaan enemmän ja 'imeytymään' taikinaan. Siitä ei jää kekseihin niin hyviä hippuja, kuin tummasta suklaasta.Nostele taikinasta pellille nokareita. Nokareita ei tarvitse mitenkään tasoitella. Paista keksejä 200 asteessa 10-12 minuuttia. Kannattaa jättää nokareiden väliin reilut välit, sillä minulle kävi näin:Taikina siis leviää paistuessaan aika paljon. Minkä tietenkin olisin tajunnut jos yhtään olisin taas ajatellut... Jos käy kuten kuvassa, leikkaa keksit varovasti toisistaan irti veitsellä, kun taikina on vielä kuumaa. Keksit kovettuvat jäähtyessään, joten kuumana leikkaaminen estää keksin murtumisen.

Jäähdytä keksit kunnolla ja anna niiden olla vaikka seuraavaan päivään ennen rasiaan laittoa, näin niihin ei jää ylimääräistä kosteutta ja keksit säilyvät rapeana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...